TimeCenter

Jobba som frisör

Sök efter bra frisörer i Helsingborg Boka en frisör på endast 60 sekunder!
Helsingborg

Jobba som frisör

Att arbeta som frisör är väldigt trevligt och stimulerande, så länge arbetet passar en. En bra frisör är kreativ och social - man måste gilla människor. Många kunder förväntar sig en hel del småprat när de besöker frisören, så det är inte bara att vara duktig på hår som är viktigt.

Bli frisör

Den som vill bli frisör måste gå en frisörutbildning, därefter praktisera och sedan ta sitt Gesällbrev. Efter några år som yrkesutövande frisör kan man sedan gå vidare och ta sitt Mästarbrev, men det är inget måste. Man kan studera till frisör antingen på gymnasiet eller via privata utbildningar senare.

Huruvida man blir en bra frisör eller ej handlar till ganska stor del om talang - om man har en naturlig fallenhet för färg, form och skapande. Sedan handlar det givetvis också om både kunskap och engagemang. En bra frisör är allid sugen på att utvecklas och lära sig nya tekniker.

Praktik, anställning och eget företag

Under sin utbildning till frisör ingår praktik och efter avslutad utbildning måsten aman praktikarbete en viss tid innan man får lov att ta sitt Gesällbrev.

Om man hittar en salong i Helsingborg som man verkligen trivs på redan under praktisken så kan man försöka fiska efter anställning där när Gesällbrevet väl är taget. Annars kan man bli egenföretagare och hyra en stol i en redan etablerad salong.

Givetvis kan man öppna en egen frisörsalong också, men det gör man sällan som ett första steg efter avslutad utbildningstid. Det tar några år att etablera ett namn som frisör i den stan man är verksam. Det finns ofta en del konkurrens frisörer emellan, även om det i generella mått är ett yrke med gott om arbete.

Sök på frisörer i Helsingborg här på TimeCenter!

Boka frisörer i Helsingborg!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter